Vad är det för kostnad för att renovera uterummet i Dalarna?

Om du till exempel bara behöver renovera eller byta taket kostar det mindre än om du behöver byta ut såväl väggar, tak och golv. Du kan också välja att isolera ditt uterum för att kunna ha användning av det under en större del av året.

Även uterum kan behöva fräschas upp och renoveras för att förlänga livslängden och förbättra utseendet. Men vad kostar det att renovera uterummet i Dalarnas län? Det är inte en fråga som kan besvaras på rak arm då det beror på ett flertal faktorer. I den här artikeln ska vi ta upp mer om hur du kan räkna ut kostnaden för renovering av uterummet. Du kan dessutom ha rätt till ROT-avdrag när det kommer till att fixa till ditt befintliga uterum, vilket ger dig en mer fördelaktig kostnad. 


Totalrenovering eller delrenovering?

En sak som spelar stor roll för kostnaden för en renovering är huruvida det handlar om en hel- eller delrenovering. En helrenovering ger ett högre totalpris både gällande materialkostnader och arbetskostnader. Om du till exempel bara behöver renovera eller byta taket kostar det mindre än om du behöver byta ut såväl väggar, tak och golv. Du kan också välja att isolera ditt uterum i Falun, Borlänge eller övriga Dalarna för att kunna ha användning av det under större delar av året, vilket kan räknas som en typ av renoveringsarbete. 

En totalrenovering kan vara nödvändigt om det till exempel finns fuktskador på det befintliga uterummet. Om det är mycket gammalt kan det ibland vara bättre att riva det och sedan bygga ett helt nytt uterum. Då kan du dessutom få en personlig och modern design. Vi professionella hantverkare har dessutom gedigen kunskap om vilka byggmaterial som är bra samt hur du kan få ut det mesta av din renovering.

ROT-avdrag

ROT-avdrag kan användas för renovering, ombyggnad och tillbyggnad av fastigheter som du är ägare till och det kan i vissa fall även användas för uterum. Huruvida det ingår beror på om uterummet är ihop-byggt med boningshuset, då det är ett krav. Antingen ska det sitta ihop med huvudbyggnaden till 75 % eller så ska det finnas en dörr mellan huset och uterummet. 

Hur mycket kan du då spara in genom att använda ROT-avdrag? 

Under ett kalenderår kan du maximalt erhålla 50 000 kronor i ROT-avdrag och det ger dig 30% i avdrag på arbetskostnaderna för utfört renoveringsarbete. Materialkostnader samt transportkostnader får du alltså själv alltid stå för. Dock utgör arbetskostnaden vanligtvis en stor del av totalpriset, vilket gör avdraget mycket fördelaktigt. Vi är ett seriöst byggföretag som ger dig en faktura där ROT-avdraget redan är borträknat och de kompenseras sedan av Skatteverket.

Få hjälp med planering och utförande

Om du behöver hjälp med ditt kommande uterum i Dalarna kan du kontakta oss via formuläret på vår hemsida. Du kan få hjälp med såväl planering, utförande som kostnadsfri offert. Att ta hjälp av hantverkare är det klokaste och smidigaste sättet oavsett vilken typ av renoveringsarbete det gäller, då du får ett högkvalitativt och hållbart resultat. Det är värt kostnaden att renovera ditt uterum, då ett välskött uterum kan förlänga sommarsäsongen avsevärt. Ni kan avnjuta sensommarkvällar i Dalarna i uterummet även när regnet öser ner, vilket är en fördel.

Kontakta oss redan idag så kommen en av våra experter på uterum från Falun eller Borlänge att återkoppla till dig så snart vi kan 

Kontakta oss när det kommer till uterum i Dalarna!

Vi på Hybrida erbjuder alltid gratis rådgivning när du har frågor eller funderingar kring uterum i Dalarna. Med utgångspunkt i Borlänge levererar vi förstklassiga uterum till såväl Falun som övriga Dalarna!