Tips & Råd inför ditt kommande uterum i Dalarna

Ett uterum är en skön plats som gör att du kan förlänga sommaren ytterligare. Det är en skyddad plats som gör att du kan sitta ute även när solen inte är som varmast. Om du väljer ett isolerat uterum med uppvärmning kan du dessutom dra nytta av det under hela året. Det finns en del saker du kan tänka på innan du bygger ditt nya uterum och som kan hjälpa dig att både spara tid och pengar. Du har många val att göra, som såväl material som design. Vi har sysslat med uterum i Dalarna i många år och har valt att skriva en artikel med våra allra bästa tips och råd inför planering och byggnation av ditt uterum.

Planering, offert och avtal

En god planering är A och O vid alla typer av projekt, även när det kommer till att bygga ett uterum i Dalarna. En bra idé är att välja vart uterummet ska vara placerat, gärna på en plats med många soltimmar för att kunna njuta långt in på sensommaren. Du kan också välja till att isolera det för att kunna dra nytta av det året runt. Det kommer att kosta lite mer, men det är väl värt att lyxa till för ett extra utrymme. 

Bra frågor att besvara innan du tar in offert för ditt kommande uterum

Hur vill du att utformningen ska se ut? Vilket material ska det byggas av? Vill du ha inglasning?
Våra erfarna hantverkare kan hjälpa dig med projektplaneringen om du känner dig osäker.

När du är medveten om ungefär vad du är ute efter kan du kontakta oss och be om en offert, helt kostnadsfritt!

Det finns många fördelar med att anlita professionell hjälp, då de har den specialkompetens och utbildning som behövs för ett lyckat slutresultat. I Sverige har vi tidvis ett hårt klimat och det ställer höga krav på det som byggs i landet. Dessutom får du garanti på arbetet när du anlitar ett byggföretag. Du ska alltid kontrollera att företaget har F-skattsedel och när det blir dag för avtal ska det alltid ske skriftligt. Där ska det framgå vad som ska göras, till vilket pris och gärna under vilken tidsperiod så att du som kund kan känna dig trygg genom hela processen.

ROT-avdrag för att bygga uterum i Dalarna?

Att bygga uterum är avdragsgillt, men de bör ske under vissa förutsättningar. Uterummet måste till 75% byggas ihop med huvudbyggnaden, alternativt att det finns en dörr mellan huset och uterummet. Du får inte ROT-avdrag för uterum till bostadsrätt eller till ett hus som är yngre än fem år. ROT-avdraget ger dig 30% i rabatt på arbetskostnaden och är ett självklart val att välja för att dra ned kostnaderna.

Du behöver inte ansöka om avdraget hos Skatteverket själv utan du får en faktura av oss hantverkare med avdraget borträknat, så får de pengarna direkt av Skatteverket. Det är därmed inte alls så komplicerat som det kan tyckas vara och det är en bra hjälp på vägen till ditt nya uterum som du drömt om.

Välkommen att kontakta oss 

På vår hemsida hittar du ett smidigt kontaktformulär där du kan fylla i kontakt information för kostnadsfri offert och hembesök. Det är otroligt bra med ett hembesök, där vi hantverkare kan se efter hur förutsättningarna ser ut och därmed kunna se om din planering fungerar eller inte. Målet hos oss är att alltid komma på en lösning, så att du som kund blir nöjd. Genom att anlita vårt byggföretag med gedigen erfarenhet och god kompetens, kommer du få ett uterum som du kan njuta av länge!

Kontakta oss när det kommer till uterum i Dalarna!

Vi på Hybrida erbjuder alltid gratis rådgivning när du har frågor eller funderingar kring uterum i Dalarna. Med utgångspunkt i Borlänge levererar vi förstklassiga uterum till såväl Falun som övriga Dalarna!